תסמינים של שלפוחית השתן- לדעת ולטפל בדרך טבעית

שלפוחית השתן, אוגרת המים הקטנה שלנו, כשהיא עובדת כמו שצריך היא מובנית מאליה, כשמשהו משתבש היא יכולה לשגע פילים. הגעתי למסקנה שאין מספיק התייחסות מניעתית לכמה השלפוחית יכולה להציק לנו כשהיא לא במיטבה, ואין מספיק מודעות לנושא.

יש שלל גילאים שהשלפוחית יכולה לייצר בעיות-

אצל נערות דלקות חוזרות שכיחות מעצם הגעתו של האסטרוגן למשחק,

יש נשים עם דלקות חוזרות בשתן מאז הצבא,

שלפוחית שתן רגיזה,

נשים בהריון סובלות כשהרחם דוחקת מאחור את השלפוחית,

אישה לאחר לידה- בייחוד עם היתה לה ארוכה, טראומטית או מכשירנית/פולשנית.

יש את גיל המעבר ששם לפעמים זה רק מתחיל בגלל הירידה ההורמונאלית ורצפת האגן שמושפעת .

הרבה פעמים זה קשור למערכות יחסים ובאופן ישיר ועקיף למיניות. אם הקשר הוא לא טוב ומיטיב, לשלפוחית יש (הרבה) מה להגיד על זה והיא עשויה ליצור בעיות.

יש שלל תסמינים. אלו מה שאני פוגשת בשכיחות- כאבים בבטן התחתונה, שלפוחית לא מתרוקנת עד הסוף, רגיזה, תכיפות שתן, שתן מהסס, קושי בזרימת השתן, שתן שורף, דלקת בשתן, בריחת שתן, צניחה של השלפוחית.

שלפוחית השתן קשורה לרגש של פחד, היא מבטאת שפה שלמה של עולם רגשי מודע או לא מודע.

בגלל הקשר של השלפוחית לפחד היא קשור למצבי טראומה והישרדות, בעיקר טראומה שקשורה לאזור , טראומה מינית, טראומת לידה או נפילה חזקה על הטוסיק/אגן. ניתן גם לחשוב על טראומה דורית, שבכלל לא קרתה לאישה אלא לאמא או מישהי במשפחה. 

שלפוחית השתן קשורה למים לכן גם טראומות שקשורות למים יכולות להיות קשורות. לדוגמא- טביעה, זיהום מי שפיר ועוד.

אז איך מטפלים בשלפוחית השתן בדרך טבעית ולא פולשנית?

ברפואה הסינית שלפוחית השתן קיבלה את המרידיאן הארוך ביותר, אולי המשמעותי ביותר בגלל מספר הנקודות הרב שלו . המיקום של המרידיאן לאורך כל הגב ומשני צידי עמוד השדרה, משפיע ישירות על ויסות עצבי- זאת אומרת רגיעה, תחושת מרחב בטוח, הפחתת דלקות בגוף. ריספקט כזה, אפילו הכליות לא קיבלו, כן. זהו מרידיאן מיוחד ומאוד עוצמתי.

למרידיאן המים יש גם קשר לסרעפת הקשורה דרך רקמת החיבור לאיברי האגן ולכן טיפול על נקודות המרידיאן ישפיעו על השלפוחית.

טיפול בשלפוחית על ידי דיקור, בכל מופעי הסבל שלה ובכל מופעי חוסר האיזון, הם יעילים מאוד. (ופעמים רבות מאוד, אמליץ על שיתוף פעלה עם פיזיוטרפיסטית רצפת אגן)/

פיזוטרפיסטיות רצפת אגן, אומרות שכדאי להתאפק וללכת לשירותים כל שלוש שעות בערך. זה לא תמיד אפשרי, אבל משהו לחשוב עליו בהקשר של מניעה. הרעיון מאחורי זה הוא שהשלפוחית צריכה להשאר גמישה ובעלת קיבולת אחרת היא לאט לאט לומדת להכיל פחות ופחות. 

לא מעט נשים סובלות מאוגרת המים הקטנה. קטנה קטנה, אבל סופר חשובה.

יש לנו עוצמה אדירה באגן וככל שנטפח את בריאות האגן, כך נהיה בקשר גם עם האנרגיה החזקה שקיימת בו.